Luisteren naar je Bron
landschap

Verbinden met…

Angst is een normale emotie die ons helpt in gevaarlijke situaties.  Waardoor we extra alert zijn om onszelf te beschermen.

Wat ons nu overkomt in deze corona-periode is best wel overweldigend. Omdat we voortdurend extra alert zijn doordat we ons bezorgd en angstig voelen. Vooral angst en onzekerheid lijken de boventoon te voeren. 

Langzamerhand komen er ook steeds meer hoopvolle geluiden. Dat we meer saamhorigheid ervaren omdat we over de hele wereld in hetzelfde schuitje zitten. Alsof we met z’n allen op een cruiseschip zitten dat op dit moment geen veilige haven heeft om aan te leggen. Laten vooral blijven uitgaan van de veerkracht van de mens.  

Vooral in deze tijden waarin ons misschien dierbaren ontvallen door overlijden, niet alleen door het coronavirus. Hoe graag willen wij onze dierbaren juist nu bijstaan met onze nabijheid. Een knuffel, een schouderklopje of gewoon even een hand vasthouden. Wat we zo normaal vinden.  

Meditatiemoment

Laten we bij het verdriet van de mensen die ziek zijn en hun naasten, even bij stil staan in gedachten. Laten we een meditatiemomentje nemen en even stil worden in onszelf. Door even te gaan zitten en een paar keer diep in en uit te ademen. 
Er gewoon eventjes alleen maar te zijn… adem in, adem uit. 

Focus een paar momenten op jezelf.  Om je bewust te worden van het feit dat jij nu op dit moment leeft.
Wordt je bewust van je lijf, je gevoelens, emoties en gedachten. Zonder dat je daar iets mee hoeft te doen of iets van te vinden. Je neemt ze alleen maar waar. Als je zover bent…  

Ga je met jou focus naar de wereld, de mensen om je heen.
Stel je iedereen voor, die je kunt bedenken die het nu nodig zou kunnen hebben.
Stuur die in gedachten troost en denkbeeldige knuffel.  

Op dit moment is het juist heel belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden, zodat ons immuunsysteem sterk is. 

 

Deel deze blog

Open chat
Kan ik iets voor je doen?
Hallo, hoe kan ik je helpen om jou dag beter te maken?