Ter kennismaking

      

Welkom,

Als jong meisje mocht ik de vrijheid ervaren op Jachthaven ‘De Knar’. Daar heb ik vooral geleerd hoe fijn het is om helemaal te mogen zijn wie ik ben. Ik hoefde mij niet anders voor te doen. 

Nu zo’n 54 jaar later, heb ik dat gevoel nog steeds. Vooral sinds ik werk als psychosociaal hulpverlener weet ik hoe belangrijk dat is en wat een cadeau aan mij zelf. Ik ben reuze enthousiast en doe wat ik doe met vreugde.

Afgelopen week ontvingen verschillende cliënten een kaart die hier mooi bij aansluit. Dat wil ik op deze pagina met jullie delen.

 

Heb je het gevoel dat het leven e in een hokje heeft gezet, in een rol, zoals ‘moeder’ ‘vader’, de ‘baas’, of zelfs als’mislukking’?

Voel je je daarbij voorbarig beoordeeld en begrensd? Al je geworstel van dit moment kan in verband staan met het op een of anderen manier spelen van een rol, die niet past bij jouw geest, en dat maakt begrip en samenwerking heel moeilijk. 

De bedoeling van je ziel is op dit moment dat je contact hebt met anderen op een niveau van gelijkheid, van ziel tot ziel, op een niveau waar je de geest van goddelijkheid samen kunt delen – ongeacht wat je ‘officiële’ functie is.

De les voor je ziel: Word je bewust van de verantwoordelijkheden waarvan je hebt aangenomen dat het jouw verantwoordelijkheden zijn. Kijk hoekje hebben teruggedreven, en je hebben afgehouden van je creatieve expressie die uit je hart komt. Erken het belang van het op je nemen van die rol of rollen, die je ware zelf weerspiegelen en die tot het gewenste doel leiden, zoals ‘genezer’, ‘kunstenaar’, ‘leraar’ of ‘minnaar’- om er een paar te noemen. Gooi alle etiketten weg waar je moe van wordt en die je geest verstikken zoals de ‘verantwoordelijke’, de ‘verzorger’, ‘de autoriteit’, misschien ook ‘de Clown’. Vraag je hogere zelf je hierbij te helpen, en laat je geest vrij ademen.

Uit de doos van Sonia Choquette met Orakelkaarten. of die je in een 

Ik zelf geloof dat we ongemerkt in een rol zijn gerold. Soms door de manier waarop wij ons zelf gedragen, soms door interpretatie van hoe een ander ons gedrag heeft ervaren. Hoe dan ook soms is het verfrissend om er  even bij stil te staan of de rol die je leeft , de rol is die werkelijk bij je past. Het kan het begin zijn van een zoektocht naar je zelf. Wie weet wat een mooie ontdekkingen je zal vinden. Zijn wie je werkelijk bent is best een ‘dingetje’.

Samen luisteren naar jouw Bron.

Jij mag genieten van nieuwe inzichten en mogelijkheden.

 

Eer was was, was was… Is.

En…

Wat is…
Is straks niet meer.

En…
Wat komt, zal komen.

 

Nu…

Bel 0633843543 of mail  bien.sterker@gmail.com 

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *