https://embed.email-provider.nl/e/zsuv2y0sdb-tsvp5uiue4.js
Luisteren naar je Bron
rust in je hoofd
Wil je even een rustmoment voor jezelf? Even helemaal tot rust komen? Luister dan een van de visualisaties die ik voor je heb opgenomen.
 
Een visualisatie luisteren, helpt je om:
 •   te ontspannen
 •   dichter bij jezelf te komen
 •   je dichter bij je intuïtie te brengen
 •   in contact te komen met je lijf en je ademhaling.

…waardoor je zelfvertrouwen kan groeien.

gratis visualisatie

Ontspannen, aandacht voor je adem en rust in je hoofd

Je leert te kijken naar je gedachten en je er niet aan te hechten. Om ontspannen te visualiseren breng je je aandacht naar je ademhaling. Ademen moeten we sowieso allemaal. We kunnen veel, maar we kunnen ons niet focussen op 2 dingen tegelijkertijd. Dat betekent dat als we proberen te ontspannen terwijl allerlei gedachten door ons hoofd dwarrelen, we steeds worden afgeleid.

Zodra je jouw aandacht weer richt op je ademhaling…wordt het weer rustig in je hoofd. Sommige visualisatie’s heb ik ingesproken in een natuur gebied vlakbij Zeewolde, in het voorjaar.

Voorbijdrijvende (gedachten) bladeren op een stromende rivier.

Iedereen kan zich van tijd tot tijd zorgen maken. Soms worden we helemaal tureluurs van onze eigen gedachten. Maar je zorgen maken is iets wat we van nature doen, het helpt ons om te beoordelen of onze omgeving of situatie veilig is of niet. Sommige zorgen zijn zeer reel en kunnen zeer van pas komen. Ze kunnen je helpen om te voorkomen dat je in de problemen komt door actie te ondernemen en een oplossing te vinden.

Maar…. als je je chronisch zorgen gaat maken, kan het leiden tot onrust en angstige gedachten en gevoelens.  Als je dezelfde angstige of onrustige gedachten steeds maar blijft herkauwen, blijf je je zelf herinneren aan zorgen. De waargenomen problemen of gedachten zitten voortdurend in je hooft en lijken steeds groter te worden als je er weer aan denkt. 

Soms is het goed om er even van een afstandje naar te kijken.
Door ze bijvoorbeeld op een blaadje te schrijven dat je nog even leest voordat je het op de rivier legt., die het meeneemt op de stroming. 
Op die manier kun je de gedachten loslaten.
De problemen en gedachten erover verdwijnen niet compleet maar er komt wat meer afstand tussen jou en de gedachten in je hoofd. 
Dat geeft je ook de ruimte om bij jezelf af te vragen of alles wat je denkt wel klopt. 

Neem even de tijd en ga op een plek zitten of liggen waar je niet gestoord wordt en je helemaal kunt ontspannen.

Luister naar de opname en ontspan.

 

Deze meditatie helpt je om ontspannen in slaap te vallen. Duur: ongeveer 15 minuten.

Deze meditatie helpt je om te ontspannen. Opgenomen op een mooie plek in de natuur, op een zonovergoten dag.
Duur: ongeveer 25 minuten.

Visualiseren, mediteren en affirmeren is een krachtige combinatie.

Visualiseren is denken in beelden. Als het ware kijken met je ogen dicht, met een bedoeling of een doel. Beelden zijn de oertaal van onze geest. Alles wat we doen, is eerst in onze verbeelding ontstaan. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet.Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen.

Bij een geleidevisualisatie, vertelt iemand je als het ware een verhaal, waar jij naar luistert en er in mee kunt gaan. In stilte luisteren naar het verhaal en het helemaal aanpassen naar jouw eigen wensen. Jij mag het helemaal zien zoals het bij jou past.

Daarvoor wordt stiltes gebruikt, waardoor je de visualisatie een persoonlijk inhoud kan geven en die jou iets over jezelf kan laten inzien.
Tijdens de visualisatie wordt je teder en behoedzaam door verschillende lagen van je bewustzijn heen geleid. Het ligt aan de visualisatie, en waar die voor is bedoeld, of het de diepere lagen in je Zelf aanboort of meer aan de oppervlakte blijft. Een visualisatie begint meestal met het ervaren van je ademhaling en het voelen van je lichaam. Door de gesproken woorden waar je naar luistert word je geholpen om je te ontspannen en in een andere staat van zijn gebracht. Je kan zó opgaan in het verhaal dat jij je even helemaal daar waant. Het dag bewustzijn doet als het ware een stapje terug. Je daalt af in diepere onbewuste bewustzijnswerelden.

Daardoor sta je open voor herinneringen waarvan je niet wist dat je ze had. De beelden die spontaan in je opkomen, willen je iets vertellen. Jouw eigen onderbewustzijn wil jou iets vertellen. De beelden komen vaak in symbolen

Carl Gustav Jung dacht in ‘archetypen’, dat zijn oeroude algemene belden van oudsher aanwezig in de ziel van ieder mens bijvoorbeeld moeder, vader, kind. Iedere moeder is anders maar wat het begrip ‘moeder’ inhoudt is voor iedereen hetzelfde.  Andere duidelijk herkenbare archetypen zijn; de onschuldige, de gewone man, de held, de zorggever, de ontdekkingsreiziger, de rebel, de minnaar, de schepper, de nar, de wijze, de magiër en de heerser.

Niet altijd hoef je je te richten op de symbolen en dat verder uit te spitten, vaak zijn de beelden op zich al heel verhelderend. Ze geven inzicht in je innerlijke wereld. 

Een visualisatie kan op vele manieren en voor vele doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld:  

 • ontspanning van lichaam, ziel en geest. 
 • focussen op aspecten die in onszelf leven, zonder te worden afgeleid. 
 • veranderingen bevorderen in onze beperkingen en overtuigingen.

Één van de visualisaties die hier te beluisteren is, is een passieve geleide meditatie waarin ik je meeneem naar de berg op en vliegend als een vogel zodat je je pad kunt bewandelen en overzicht kunt verkrijgen in jou situatie die zich spontaan zal aandienen. Dat wat in jou gehoord en of gezien wil worden zal naar voren treden.  

Je kunt het gebruiken om heel even op reis te zijn, zonder de kamer te verlaten.

Om…
 • …te ontspannen.
 • …dichter bij jezelf te komen.
 • …je dichter bij je intuïtie te brengen.
 • …in contact te komen met je lijf en je ademhaling

…waardoor je zelfvertrouwen kan groeien.

ervaringen van anderen
zet de eerste stap

Contactgegevens

Bien Sterker
Luisteren naar je Bron
06 33 843 543
bien.sterker@gmail.com

KvK-nummer: 58740414

Aangesloten bij o.a.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Social media

Open chat
Kan ik iets voor je doen?
Hallo, hoe kan ik je helpen om jou dag beter te maken?