https://embed.email-provider.nl/e/zsuv2y0sdb-tsvp5uiue4.js
Luisteren naar je Bron
sunset-1913108_1920

Liefde voor jezelf voelen

Dan bedoel ik liefde voelen voor jouw authentieke zelf. Zoals jij was toen je nog een baby was. 

Als baby neem je waar wat er om je heen gebeurd en VOELDE je vooral. Maar interpreteerde je ook wat er om je heen gebeurde. Omdat je als baby volledig bent overgeleverd en afhankelijk van de mensen die voor je zorgen, zorg je ervoor dat zij voor jou te willen zorgen. Door bijvoorbeeld LIEF TE ZIJN. Zorgen zij niet goed of niet goed genoeg voor jou, dan heb je een probleem.

 

Waarom kan het zo lastig zijn om van jezelf te houden?

Hoe komt het dat we dat we het zo lastig vinden om van ons zelf te houden? Vooral gedurende de eerste levensjaren komen de meeste indrukken en ouderboodschappen van buitenaf zoals bijvoorbeeld van jouw ouders, opa en oma. Die indrukken komen heel diep bij jou binnen, omdat je daar als kind alert op bent. Op basis van die eerste ervaringen, de manier waarop voor jou gezorgd wordt, neem je zo klein als je bent al hele grote beslissingen. Namelijk; wordt er liefdevol en begripvol voor jou gezorgd én voel jij je geliefd, dán voel je dat jij er helemaal mag zijn precies zoals je bent. Dán is er een mooie basis gelegd om gedurende de de rest van je leven in staat te zijn om van jezelf te houden.

Echter, kunnen er momenten zijn, zelfs als het niet zo is bedoeld, die jou het gevoel hebben gegeven dat jij je aan je lot voelde overgelaten. Dan kun je op zo’n moment, als heel klein kind, toch het besluit nemen dat jij het niet waard bent om van te houden. Bijvoorbeeld: gedurende jouw eerste levensjaar is lief zijn, glimlachen en lieve geluidjes maken een goede manier om de aandacht van je ouders te trekken. Soms huil je omdat je erg honger hebt. Dan komt je moeder of vader naar je toe gerend om je te voeden.
Als dat om welke reden dan ook anders loopt.

Bijvoorbeeld: Er wordt net een pakketje bezorgd en mama maakt een praatje met de bezorger en hoort jou niet roepen. Als jij je roept en je huilt tot je uitgeput weer in slaap valt en er niemand naar je toe is gekomen (terwijl jij naar hulpeloos in je bed ligt) dan voel jij je verlaten. Voor een baby is tijd nog lang niet te bevatten. Voor een baby is NU Eindeloos. Die ervaring wordt opgeslagen in jouw geheugen.
Kun je je voorstellen wat dat met je doet? Komt dat zelfs vaker voor dat je als klein kind vaker hebt geroepen om je papa of mama maar er werd geen gehoor aan gegeven? 

 

Hoe ervaringen van vroeger doorwerken in het nu

Hoe voel jij je nu? Als jij iets aan iemand verteld en er word niet naar geluisterd, je wordt genegeerd. Wat doet dat met je? Voel jij je dan gewenst?
Het frappante is dat je dat gevoel in het NU ONBEWUST herkent van toen jij als heel klein kind óók dat gevoel hebt gehad. Dat zit namelijk opgeslagen diep in je cel- en breingeheugen. De amygdala speelt hier een rol in.

Helaas zijn ook jouw interpretaties en de beslissingen die je op die moment hebt genomen toen jij nog heel klein was daar nu nog steeds aan verbonden. Of je dat bewust wil of niet. Zelfs als jij je niet kunt herinneren dat je die beslissing ooit hebt genomen.

Op ONBEWUST niveau voel jij je nu, ook al ben je nu volwassen, op zo’n moment weer net zo verlaten en niet geliefd als destijds. Ook al is die situatie inmiddels veranderd. Die herinnering in die diepe authentieke kern van jou, van heel lang geleden, blijft jou er NU van weerhouden om met overgave en onvoorwaardelijke van jouzelf te kunnen houden. Het is enorm bevrijdend om je te realiseren dat het heel oud zeer is.
Een interpretatie of overtuiging die jij hebt gemaakt als baby maar die niet meer in jouw huidige leven past. Want misschien heb je al lang gemerkt dat je ouders echt wel van je houden. Zelfs als zij niet van je houden, jij toch een mooi mens bent en het waard bent om liefdevol met jezelf om te gaan. Gewoon omdat je er bent en iets moois van jouzelf en het leven wil maken. 

 

Herken je iets in mijn verhaal?

Wil jij onvoorwaardelijk van jezelf houden? Wil jij eraan werken om sommige overtuigingen die jou nu nog belemmeren te zien en begrijpen? Dan wil ik jou daar graag bij helpen, je hoeft het niet alleen te doen.
Maak een afspraak met mij omdat jij het waard bent!

Deel deze blog

Open chat
Kan ik iets voor je doen?
Hallo, hoe kan ik je helpen om jou dag beter te maken?