Luisteren naar je Bron

Zacht, ontspannend, rustgevend en helend

AromaTouch pas ik soms toe als onderdeel van een behandeling. Aromatouch is een heerlijke ontspannende behandeling waarbij oliën met zachte hand aangebracht worden op de voeten, armen en handen. Dit zorgt onder andere voor:

Waar helpt Aromatouch bij?

Een aromatouch behandeling helpt je als je last hebt van:

Er worden altijd op de persoon afgestemde oliën gebruikt. In mijn praktijk gebruik ik de zuivere oliën van doTERRA

Praktisch

Tijdens de behandeling zit je gewoon op de stoel waarbij je handen, armen en evt. voeten behandeld worden. 

Drink na de behandeling veel water, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

aromatouch Bien Sterker
ervaringen van anderen

Zo werkt Aromatouch

Het zijn de geurreceptoren in de neus die als eerste een geur oppikken. Die geurreceptoren zijn verbonden met de reukkolf, die weer invloed heeft op hersengebieden die verbonden zijn met emotie (de amygdalea) en ons geheugen (hippocampus).

De geuren die we ruiken worden in deze hersengebieden geïdentificeerd en hebben toegang tot onze herinneringenDaardoor kunnen wij ons bepaalde locaties en situaties herinneren die aan die te gelinkt zijn aan een bepaalde geur. We kunnen ons dan zelfs een hele situatie weer voor de geest halen. Het zijn de fysieke verbindingen tussen hersengebieden die binnen een fractie van seconde een verband kan leggen tussen een geur en iets dat jaren geleden is voorgevallen. We koppelen er ook direct een gevoel aan vast.

Soms kunnen we het zelfs eerder voelen dan te weten waar het ons aan doet herinneren. Dat komt omdat verschillende soorten informatie door onze hersengebieden apart worden verwerkt. Met name geur maakte een emotionele verbinding met een herinnering. Dat betekent dat als we een geur bewust introduceren en die ruiken in combinatie met het maken van een nieuwe herinnering, dat grote invloed kan hebben op hoe wij ons voelen.

Dat kan door bijvoorbeeld een visualisatie en affirmatie tegelijk met een bepaalde geur aan te bieden. Waardoor je als het ware een nieuwe emotie aan een bestaande herinnering kan creëren. Waardoor je je er prettiger bij kunt gaan voelen. Angst en verdriet verminderd.

Contactgegevens

Bien Sterker
Luisteren naar je Bron
06 33 843 543
bien.sterker@gmail.com

KvK-nummer: 58740414

Aangesloten bij o.a.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Social media

Open chat
Kan ik iets voor je doen?
Hallo, hoe kan ik je helpen om jou dag beter te maken?